(097) 618-79-09 (063) 367-77-98
uk ru

Як правильно доглядати за меблями

Як правильно доглядати за меблями
Меблі, як і будь-який інший предмет домашнього вжитку, вимагають постійної уваги і ретельного догляду. Перш за все, для правильного зберігання меблів в хорошому стані необхідно відповідне середовище.

Найбільше шкодить меблів вологість, надто висока або низька температура, тому меблі добре зберігаються при температурі приміщення 10-22 гр. С. Відносною вологості не вище 65%. Якщо Ви купуєте меблі взимку (т повітря нижче ніж +3 гр.С), то перед тим, як зібрати і встановити, дайте їм постояти в приміщенні 3-5 годин. Встановлювати меблі по близькості сирих стін, опалювальних приладів або на сонці не рекомендується.

Меблі встановлюють так, щоб уникнути перекосу. Якщо недоліки має підлогу, під ніжки шафи, ліжка або комода кладуть клини. Дверцята у шафах обов'язково треба закривати. Якщо половинки обіднього столу, розсувний ліжка або ящики комода важко висонуть, причину слід шукати в незначному набуханні деревини. Такий недолік можна усунути, натираючи напрямні парафіном або сухим милом. Коли і це не допоможе, рейки зачищають наждаком або рубанком.

Протирати меблі і збирати пил з лакованої поверхні слід м'яким, сухим і чистим клаптиком фланелі. Пил і бруд з полірованої поверхні ні в якому разі не видаляйте мокрою ганчіркою або гарячою водою. На полірованій поверхні не слід ставити теплі або мокрі предмети. Воду, що випадково потрапила на поверхню треба витерти сухим полотном. Якщо на полірованій поверхні виникло пляма від випадкового дотику гарячою праскою або чайником скористайтеся сумішшю спирту з рослинним маслом. Терти треба чистою вовняною ганчіркою, змоченою в тій суміші, круговими рухами натирати, поки пляма не зникне. Пам'ятайте, що спирт, ацетон, бензин розчиняють лакову плівку і псують меблі. За допомогою полотна змоченою в молоці можна видалити свіжі чорнильні плями. Поліровані і лаковані меблі оновлюють за допомогою полірування. Не всі плями можна видаляти самим, деякі плями можуть усунути лише фахівці.

Останні публікації